Route 1

Een eigen zaak voor vluchtelingen: Silk Road ondernemerschap

Stichting Sarban de Toekomst gaat in samenwerking met Silk Road Food BV kansen bieden aan personen met verschillende vluchtachtergronden, van verschillende leeftijden om opgeleid te worden tot ondernemers in een Silk Road restaurant waar gerechten uit Centraal-Azië worden bereid en geserveerd.

Personen met een vluchtachtergrond kunnen opgeleid worden tot restauranthouder . Hier wordt gekeken naar de kwaliteiten van de ondernemer met vluchtachtergrond waarbij zaken zoals taal achterstand, afkomst, leeftijd of het niet in het bezit zijn van een diploma geen grote rol spelen. De motivatie en het doorzettingsvermogen is hetgeen wat er telt.

Bijkomende zaken zoals administratie, personeelszaken, wettelijke richtlijnen, inkoop, verkoop, contacten met leveranciers en alle andere partners, etc, worden voor zover nodig uit handen genomen door Silk Road Food BV. Dit in de vorm van franchiseovereenkomsten.

Een van de belangrijkste onderdelen van de voorwaarden zal zijn dat iedere restauranthouder de sociale doelstelling ten alle tijden dient na te streven. De sociale doelstelling is het in dienst nemen van personen met vluchtachtergrond en deze voorzien van een betaalde arbeidsovereenkomst.